Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Herken je het gevoel dat koffie in de horeca altijd beter smaakt dan thuis? Velen van ons denken er zo over. En dat is eigenlijk jammer. Koffie kan thuis namelijk echt even goed smaken, of misschien zelfs nog wel beter! Je moet er alleen even de juiste stappen voor verrichten. En die delen we in dit artikel!

Goede koffie gebruiken

Kijk allereerst eens kritisch naar de koffie die je drinkt. Is het van een goed merk? In de meeste horecazaken, zeker in de echte koffiezaken, wordt er namelijk absoluut kwalitatieve koffie gebruikt. En dat proef je! Kies hier thuis dus ook voor. Zo is illy koffie een uitstekende keuze. Gebaseerd op de klassieke Italiaanse koffiesmaak, die velen van ons zo kunnen waarderen! Ga in ieder geval af en toe voor écht goede koffie, mocht je hier niet steevast voor willen gaan. Op die manier maak je er een luxe traktatiemomentje voor jezelf van.

Verse koffiebonen gebruiken

Kies altijd voor koffiebonen boven gemalen koffie. De reden? Je koffie smaakt er een stuk verser mee! In goede koffiezaken wordt iedere dag opnieuw koffie gemalen, soms zelfs voor vrijwel ieder kopje dat er wordt gezet. Dit kun je thuis ook doen. Haal een koffiebonenmaler in huis, stel deze op de juiste manier in, en maal de koffie direct voor het drinkmoment. Zo komen er een heleboel aroma’s vrij, die voor dat typische koffiegevoel en die overheerlijke koffiegeur zorgen. Dat is genieten geblazen! Je koffie blijft ook wat langer houdbaar als je koffiebonen in huis haalt, wat dus zeker nog een voordeel is.

Koffie naar jouw smaak drinken

In de horeca heb je vaak keuze uit allerlei kopjes koffie. Van een espresso tot een flat white. Thuis beperken we ons echter meestal tot een enkele bereidingswijze. Waarom eigenlijk? Het kost misschien net iets meer moeite, maar je kunt thuis natuurlijk net zo goed alle soorten koffie maken. Wissel hiermee af. En drink koffie altijd naar jouw smaak. Vind jij een dubbele espresso het best smaken? Dan is dit jouw ideale koffiesoort om thuis te maken. Maar een ander kiest juist weer voor filterkoffie. En zo kunnen we nog wel even doorgaan. Ga na wat jouw favoriete zwarte drankje is, en haal hier de juiste koffiebonen en koffiemachine voor in huis. Liever met melk of suiker erin? Dat is uiteraard ook een optie! Jíj bepaalt hoe je je koffie wilt drinken.

Stop er wat aandacht en liefde in

We willen er toch mee afsluiten: stop wat liefde en aandacht in de bereiding van je kopje koffie. Dit doet een goede barista immers ook. Blijf er even bij staan als je je koffie aan het maken bent: doe niet direct allerlei andere klusjes tussendoor. Zo voorkom je bijvoorbeeld dat je de koffie te lang laat staan. Kies misschien zelfs voor een meer handmatig apparaat, zoals een pistonmachine. En neem de tijd voor het drinkmoment: laat alles even vallen. Dat komt straks wel weer. Geniet optimaal van dat verse kopje koffie!

Share:

administrator