Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Dat er binnen het profvoetbal gigantische bedragen worden betaald is geen geheim meer. Zo krijgen de spelers niet alleen een flink salaris, maar worden er ook bizarre bedragen betaald voor transfers tussen de verschillende clubs onderling. Vooral in Spanje bevinden zich een aantal clubs die tot de rijkste voetbalclubs van de wereld behoren. Kijken we naar de rijkste profvoetballers, dan zal het je vast niet verbazen dat Cristiano Ronaldo hier bij hoort. De Portugees werd al meerdere malen uitgeroepen tot beste speler ter wereld. Ook is hij al meerdere malen onwijs waardevol geweest voor het nationale team van Portugal.

Transferbedragen en vermogen

Dat Cristiano Ronaldo een gewilde speler is, blijkt wel uit de transferbedragen die voor hem worden neergelegd. Zo betaalde Manchester United maar liefst 19 miljoen aan Sporting in 2003 voor Ronaldo. De jaren er na worden de bedragen alleen nog maar groter. Real Madrid kocht de voetballer in 2009 namelijk over voor maar liefst 94 miljoen! Het absolute hoogtepunt kwam echter in 2018 toen Juventus €117.000.000 aftikte voor Cristiano Ronaldo. Met zulke transferbedragen, zal het je niet verbazen dat het vermogen van de Portugees ook flink wat nullen bevat. Zo wordt verwacht dat hij zeer binnenkort 1 miljard aan vermogen zal bereiken. Hiermee zou Ronaldo de eerste voetballer ooit zijn die dit bereikt.

Cristiano en goede doelen

Naast zijn indrukwekkende voetbalkunsten, staat Cristiano Ronaldo ook bekend om zijn goede hart. Zo zet hij zich in voor verschillende goede doelen. Unicef, Save the Children en World Vision zijn hier enkele voorbeelden van. Ook voor natuurrampen en ziektes, trekt Ronaldo dikwijls zijn portemonnee. Alhoewel één van ’s werelds beste en rijkste voetballers vaak wordt afgeschilderd als arrogant, blijkt uit zijn daden dat hij zich ook zeer zeker bekommert om zijn medemens.

Share:

administrator