Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Het groene flesje met de rode ster: het welbekende Heineken biertje. Wie kent ze niet? Misschien zie je de flesjes of blikjes wel eens in de supermarkt staan of ben je groot liefhebber van dit in Nederland gebrouwen biermerk. De eerste Heineken biertjes werden in 1873 al gebrouwen en zijn vandaag de dag nog steeds niet weg te denken uit de vele kroegen, slijterijen en supermarkten. Niet alleen in Nederland is het biermerk populair. Over de gehele wereld wordt het in Nederland gebrouwen biertje dagelijks gedronken. De brouwerij ging van start met Gerard Adriaan Heineken, waarna het roer overgenomen werd door Henry Heineken, kleinzoon Freddy Heineken en vandaag de dag wordt gerund door diens dochter, Charlene.

De Heineken-ontvoering

Toen kleinzoon Alfred (Freddy) Heineken aan het roer kwam, bouwde hij de bierbrouwerij verder uit tot een internationaal en onwijs groot concern. Het succes van Heineken bleef niet onopgemerkt en dit leidde zelfs tot een ontvoering Ferry. Er werd 35 miljoen gulden losgeld geëist voor vrijlating, dit bedrag werd uiteindelijk ook betaald. Jaren later werd er zowel een boek geschreven en een verfilming gemaakt van de ontvoering. Wellicht dat je het verhaal hier van kent? Alfred overleed in 2002 en ging de boeken in als een van de succesvolste ondernemers van Nederland.

Charlene de Carvalho-Heineken

Na het overlijden van Alfred Heineken, nam zijn dochter Charlene het stokje over. Ook kreeg zij een erfenis van 3 miljard dollar. Als groot aandeelhouder en directeur van Heineken heeft Charlene haar vermogen flink weten uit te bouwen. Deze groei is onder meer te danken aan het op de markt brengen van 0,0% flesjes Heineken, welke een enorme succes werden. De omzet van Heineken groeide in 2018 met maar liefst 7,7%, dat is ontzettend veel. Het vermogen van de dochter van Heineken wordt de laatste paar jaar ruim boven de 10 miljard geschat en stijgt nog steeds.

Share:

administrator