Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Heb jij ook weleens dat je een filmpje of lied op een groter scherm of betere boxen dan die van je smartphone wil afspelen? Het is natuurlijk een leukere beleving wanneer je een Netflix serie of YouTube filmpje op een groot scherm kunt afspelen. Wat nou als je op dat moment geen smart TV blijkt te hebben? Hier heeft Google iets op bedacht, namelijk de Google Chromecast. Wat dit apparaatje precies is en hoe je hem kunt gebruiken lees je in deze blog.

Hoe werkt de Google Chromecast precies?

De Google Chromecast is een kleine gadget die het voor jou mogelijk maakt om op elke tv met HDMI-aansluiting jouw mobiele apps te gebruiken. Vanaf jouw smartphone kan je moeiteloos streamen en uploaden dankzij dit technische hoogstandje van Google. Het makkelijke is dat je door het installeren van de Chromecast, de smartphone als afstandsbediening kunt gebruiken. Je kunt zowel beeld als geluid streamen. Wanneer je er eentje in huis haalt, heb je hem binnen 5 minuten al geïnstalleerd. Sluit hem via de HDMI-kabel op de tv aan, download de Chromecast app en je bent klaar om jouw favoriete series en muziek op je tv af te spelen.

Wat zijn de voor- en nadelen van de Chromecast?

Het grootste voordeel van de Google Chromecast is het feit dat deze gadgets met erg veel verschillende apps op je smartphone gebruikt kan worden. Denk hierbij aan Netlfix, Spotify en YouTube. Daarnaast is de gadget behoorlijk goedkoop voor wat je er allemaal mee kunt doen. Daarnaast is de Google Chromecast super gebruiksvriendelijk en heb je er verder geen extra afstandsbediening voor nodig. Je communiceert namelijk met de Chromecast door je smartphone te gebruiken. De Chromecast werkt met alle Android en iOS apparaten. Voor je tv is het belangrijk dat je een HDMI-aansluiting hebt, anders kan je hem helaas niet aansluiten.

Share:

administrator

Gerelateerd