Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Je kunt je tegenwoordig een leven zonder cv-ketel moeilijk voorstellen. Het is een onmisbare luxe in huis. Dankzij een cv-ketel kun je gebruik maken van warm water en de verwarming binnen een handomdraai aanzetten. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van jouw cv-ketel is het belangrijk dat jouw ketel goed functioneert. Daarom is het aan te raden om regelmatig cv-ketel-onderhoud uit te laten voeren. Maar hoe vaak moet je dit precies doen? Wij leggen het je hier allemaal uit, zodat jij nooit zonder warm water hoeft te zitten.

Waarom onderhoud belangrijk is

Een cv-ketel is een apparaat dat bestaat uit verschillende onderdelen. De ketel werkt met elementen als water, vuur en elektriciteit. Het is dus een behoorlijk technisch verhaal om uit te leggen hoe alles precies werkt. Bepaalde onderdelen in de cv-ketel kunnen na verloop van tijd slijten. Als de ketel niet goed wordt onderhouden kunnen deze onderdelen zelfs kapotgaan. Dit kan ervoor zorgen dat de ketel niet meer werkt en je plotseling een koude douche krijgt, het huis niet meer op te warmen is, of erger – een kapotte cv-ketel kan zelfs leiden tot brand. Het is dan ook heel belangrijk om geregeld cv onderhoud uit te laten voeren.

Een keer per twee jaar onderhoud door een expert

Vanwege de techniek in een cv-ketel is het af te raden om hier zelf aan te gaan sleutelen. Het is daarom verstandig om onderhoud van jouw cv-ketel minstens eenmaal per twee jaar uit te laten voeren door een ervaren cv-monteur. Deze loopt de ketel helemaal na, checkt op storingen, voert onderhoud uit en zorgt ervoor dat elementen die niet naar behoren werken op tijd worden vervangen. Op die manier weet je altijd zeker dat je een veilige ketel in huis hebt.

Klein onderhoud kun je zelf doen

Klein onderhoud aan de ketel kun je tussendoor makkelijk zelf doen. Denk bijvoorbeeld aan het bijvullen van het water in de cv-ketel. Op de watermeter kun je zien of het pijltje tussen de 1,5 en 2 bar staat. Als de druk lager is dan 1,5 bar is het een goed idee om het water bij te vullen, met een speciale slang die je op de cv-ketel aan kunt sluiten.

Ook kun je jouw cv-ketel voorzien van een kleine schoonmaakbeurt. Let er wel op dat je alleen de buitenkant van het apparaat schoonmaakt. Het werk aan de binnenzijde van de cv-ketel en aan alle losse onderdelen moet je echt aan de experts overlaten, want je wilt niet per ongeluk iets kapot maken. Wel kun je de buitenkant van de verwarmingsinstallatie schoonmaken met een licht vochtige doek. Je gebruikt hiervoor alleen wat water, zonder schoonmaakmiddel.

Share:

administrator