Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Veel gezinnen kiezen voor een gezamenlijke zorgverzekering om het goed overzichtelijk te houden. Ook kan het handig zijn voor het meeverzekeren van je kinderen. Maar het heeft ook zo zijn nadelen. Zo ben je vaak niet verzekerd voor je eigen behoeften en kost het evenveel geld. In dit artikel maken wij het hebben van een gezamenlijke zorgverzekering wat duidelijker voor je!

Persoonlijke behoefte

Een zorgverzekering is gemaakt voor de persoonlijke behoeften qua zorg. De kans is erg klein dat je precies dezelfde behoeften hebt als je partner. Heb jij een aanvullende verzekering nodig naast je basisverzekering, maar heeft je partner die niet nodig? Dan is het handig om zelfstandig een verzekering af te sluiten. Kinderen onder de 18 jaar kan je het beste meeverzekeren bij de ouder die het meest ruime pakket bezit. Daar kunnen ze dan gratis gebruik maken totdat ze 18 zijn. Daarna moeten ze zelf hun eigen risico en premie gaan betalen. Vergelijk zorgverzekering met andere zorgverzekeringen om een verzekering te vinden die goed bij je eigen zorgbehoefte past. 

Verzekeringskosten

Vaak wordt er gedacht dat gezamenlijke verzekeringen minder geld kost. Het hebben van een gezamenlijke zorgverzekering zorgt er niet voor dat je premie minder hoog is. Je moet alsnog hetzelfde bedrag betalen. Wanneer je partner of jijzelf een collectieve verzekering heeft, kan je wel meegenieten van de korting en kan een verzekering dus voordeliger zijn. Wel verdwijnen collectieve verzekeringen vanaf 2023. Daarom is zorgverzekering 2023 vergelijken verstandig om te doen. Of je nou samen of alleen een verzekering wilt afsluiten, het vergelijken van zorgverzekeringen om voordeliger uit te komen is nooit verkeerd.

Partner meeverzekeren

Wanneer je je partner wilt meeverzekeren, moet de persoon in elk geval een eigen zorgverzekering afsluiten. Het is dan belangrijk dat je beide dezelfde polis kiest bij dezelfde verzekeraar. Het is bij sommige verzekeraars mogelijk om je samen te verzekeren op één polis. Je vult dan samen de persoonlijke wensen in, maar dit wordt erg afgeraden! 

Samengevat

Het hebben van een zorgverzekering met het gezin heeft zo zijn voordelen. Zo heb je goed overzicht over de uitgaven en de vergoedingen in de verzekering zelf. Ook is het een voordeel dat kinderen gratis gebruik kunnen maken van je pakket. Dit heeft geen extra kosten. Maar een gezamenlijke verzekering heeft ook zijn nadelen. Je bent namelijk vaak niet vergoedt voor alle persoonlijke zorgbehoeftes. Hiervoor kun je eventueel wel een aanvullende verzekering afsluiten. Dit kost wel extra geld. Wanneer je apart een zorgverzekering afsluit, kan je zelf invullen hoe uitgebreid de verzekering wilt hebben. Wanneer mensen moeten kiezen tussen een zorgverzekering met of zonder gezin, is de vaakst gekozen optie dus een verzekering zonder gezin. Maar let op: deze keuze verschilt per persoon.

Share:

administrator