Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

De zoektocht naar een nieuw huis is spannend, maar vooral ook erg leuk! Om te voorkomen dat je uit enthousiasme te snel verliefd wordt op een huis, is het slim om je goed voor te bereiden. In dit artikel lees je de belangrijkste vragen die je jezelf snel vergeet te vragen. Lees snel verder!

Welk gevoel heb ik bij binnenkomst?

Zodra je door de deur stapt, let dan goed op hoe je je voelt in het huis. Voelt het meteen prettig en kalm, dan is de kans groot dat je je hier echt thuis gaat voelen. Borrelt er een vreemd gevoel van binnen? Misschien is dit dan toch niet de beste woning om de komende jaren te gaan wonen.

Heb ik alle kamers goed bekeken?

Vaak wordt een bezichtiging geleid door een makelaar. Deze weet goed welke delen van het huis extra aandacht verdienen en wat ze liever overslaan om te voorkomen dat jij twijfelt over de koop. Wees kritisch: zie je vlekken of scheuren op de muren of plafonds? Wat is de staat van de kozijnen en deuren? Voel je ergens tocht vandaan komen? Vraag ook vooral aan de makelaar wat de staat van de fundering en het dak is. Zij zijn verplicht hier eerlijk antwoord op te geven. Door je goed te laten informeren, voorkom je dat je voor hoge onvoorziene rekeningen komt te staan.

Is er genoeg opbergruimte?

Je denkt er niet altijd aan, maar kijk goed of je potentiële woning genoeg opbergruimte heeft. Er zijn veel spullen die bijna iedereen in huis heeft, maar niet wekelijks nodig heeft. Het is dan ook handig als je dit ergens kunt opbergen waar het niet in de weg staat. Denk bijvoorbeeld aan grote keukenmachines, kerst of oud en nieuw versiering of extra klapstoelen voor als je veel visite verwacht. Maar ook voor extra beddengoed of je carnavalskleding is het fijn om een plekje achterin je kast te kunnen reserveren. 

Is er sprake van geluidsoverlast?

Sta ook even stil bij het geluid van de omgeving van het huis. Hoor je bijvoorbeeld het geraas van auto’s op de nabijgelegen wegen? Zijn er veel blaffende honden? Of hoor je andere geluiden die je niet kunt plaatsen, maar liever niet de hele dag door hoort? Het is erg vervelend als je eenmaal bent verhuisd en ontdekt dat er veel ongewenste geluiden in de omgeving zijn, dus wees je hier bij binnenkomst bewust van.

Wat vind ik van de omgeving?

Het kan zijn dat het huis dat je bezichtigt precies is wat je zoekt, maar geldt dat ook voor de omgeving? Je kunt snel vergeten om voor of na je bezichtiging ook een rondje door de buurt te lopen. Is er een supermarkt in de buurt? Waar kunnen de kinderen naar school? Is het een mooie, veilige omgeving? Denk daarnaast ook aan praktische zaken als de bereikbaarheid met het openbaar vervoer en de parkeergelegenheid. 

Nu je de juiste vragen in je achterhoofd hebt, kun je voorbereid je potentiële nieuwe woning bezichtigen!

Share:

administrator