Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Promotie maken op je werk, zoveel jaar samen zijn met je lief, of het maken van een belangrijke keuze. Het zijn momenten in je leven waar we niet zomaar aan voorbij zouden moeten gaan. Jubileums of verjaardagen worden over het algemeen wel gevierd, maar het vieren van onze mijlpalen, nieuwe stappen en successen slaan we nog wel eens gehaast over als bescheiden Nederlanders. Aandachtig ergens stil bij staan en waarderen wat je hebt bereikt, juist zo’n belangrijk onderdeel is voor je persoonlijke groei en ontwikkeling. Of je daar nu een complete knalfuif van maakt, of een eenvoudige toost uitbrengt, maakt dan niet eens zoveel uit. Het is hoe dan ook waardevol om aandacht te schenken aan de belangrijke gebeurtenissen in je leven. 

Hoe kun je je bijzondere gelegenheden vieren?

Er zijn verschillende dingen die je mijlpaal extra feestelijk maken. Wat dacht je van je vrienden of collega’s uitnodigen, een feestelijke outfit aantrekken, taart, confetti en het ontkurken van een fles goede champagne? Op die laatste gaan we in de volgende alinea iets dieper in. Want het drinken van deze luxe bubbels als er iets te vieren valt, is een eeuwenoude traditie. Maar wat maakt champagne nu eigenlijk zo feestelijk?

Productieproces

Er zijn verschillende verklaringen waarom dit sprankelende drankje zo’n speciaal en feestelijk imago heeft. Allereerst vanwege de exclusieve productie. Het kost veel tijd en aandacht om champagne op de juiste wijze te maken, en hier komen veel verschillende fases aan te pas. Het rijpingsproces alleen al duurt minimaal vijftien maanden, en voor vintage champagne wel drie jaar. Daarnaast mogen de bubbels alleen champagne heten, als ze ook daadwerkelijk in de champagnestreek geproduceerd zijn, en moet de wijn voldoen aan hoge kwaliteitseisen. Dit maakt het tot een extravagant en kostbaar drankje. 

Wil je nu wel die feestelijke bubbels schenken tijdens je viering, maar geef je liever niet te veel geld uit? Een fles cava wijn is net zo feestelijk, ook smaakvol, en betaalbaar! 

Het belang van het vieren 

We zien in de werksfeer en in de persoonlijke sfeer dat we zomaar aan belangrijke momenten voorbij gaan. Dat we al vaak weer doorrazen op de storm van alledag, en niet echt stilstaan bij datgene wat we hebben bereikt of die moeilijke keuze die we hebben gemaakt. Een speciaal moment van iets maken door bijvoorbeeld de champagne open te knallen, bij elkaar te komen en de taart aan te snijden, is wel belangrijk. Niet alleen om mooie herinneringen te maken voor later, maar ook voor onze algemene gemoedstoestand. Voor meer tevredenheid en het vertrouwen in onszelf en in de toekomst. 

Stilstaan bij speciale gelegenheden draagt dus bij aan meer plezier, positieve energie en zingeving. Twijfel je of je iets wel moet vieren? Doe het vooral wel, nodig iedereen uit, wees trots op jezelf en hef het glas! Proost! 

Share:

administrator