Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Tegenwoordig ontkom je niet meer aan het begrip ‘duurzaamheid’. We schenken steeds meer aandacht aan het milieu. En dat is eigenlijk niet zo gek, want de aarde is continu aan het veranderen. En de aarde moet een fijne plek zijn en blijven, ook voor de generaties die nog gaan komen. We kunnen dit bereiken door duurzamer te gaan leven. Minder CO2-uitstoot, meer groene energie gebruiken, natuurinclusief bouwen en ga maar door. Hieronder vertellen we je meer.

Wereldbevolking groeit

We moeten zuinig zijn op onze planeet. Maar waar komt dat eigenlijk ineens vandaan? Het lijkt namelijk wel alsof het begrip ‘duurzaamheid’ zo uit de lucht is komen vallen. Dat heeft eigenlijk te maken dat de wereldbevolking groeit. We gebruiken steeds meer producten en grondstoffen: de vraag naar voedsel wordt groter en groter, laat staan de vraag naar gas en olie. Bovendien pakken we steeds vaker het vliegtuig voor een stedentripje, en pakken we liever de auto in plaats van de fiets naar de sportschool. Al deze zaken stoten samen ontzettend veel CO2 uit, waardoor de aarde steeds warmer wordt.

Het klimaat verandert

Dit zorgt voor klimaatverandering. Denk maar aan overstromingen, bosbranden, stormen en extreme sneeuwbuien. Door al deze veranderingen in het klimaat kan het zelfs fataal worden voor de flora en fauna. Bijen en vlinders kunnen niet meer overleven, net als de vleermuizen en vogels die geen voedsel meer kunnen vinden bij ons in de buurt. Maar naast dat het voor de dieren schadelijk is, geldt dit ook voor de mens. De biodiversiteit gaat achteruit. 

Denk in oplossingen

Gelukkig zijn er steeds meer mensen die beseffen dat we moeten zoeken naar een oplossing voor onze aardbol. Zo kunnen we de biodiversiteit weer een kans geven als we ons verdiepen in natuurinclusief bouwen. We benoemden het begrip al even kort: natuurinclusief bouwen is een nieuwe manier van bouwen om de diversiteit te behouden. Flora en fauna krijgen weer een kans. Door te investeren in groene daken, groene gevels, groene tuinen en verblijfplaatsen voor vleermuizen en vogels kunnen we het verschil maken. Meer over natuurinclusief bouwen lees je op de website van Unitura.

Maar naast natuurinclusief bouwen zijn er nog meer manieren om een steentje bij te dragen aan het milieu. De kleinste veranderingen kunnen al helpen. Ruil de brandstofauto bijvoorbeeld in voor een elektrische auto, eet eens een keer minder vlees en probeer gebruik te maken van zonne-energie. We moeten immers aandacht besteden aan de aardbol waarin we leven, maar ook voor de generaties die nog volgen.

Share:

administrator