Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Gedroogde bloemen worden gekenmerkt door een langere houdbaarheid dan natuurlijke bloemen. Het probleem is dat ze veel kwetsbaarder zijn. Het zijn natuurlijke bloemen die een dehydratie proces hebben ondergaan om al het water te verwijderen. Er zijn verschillende methoden om dit soort bloemen te krijgen. Ze kunnen ondersteboven in de lucht worden geplaatst, horizontaal, door te persen, enz. Als deze bloemen eenmaal droog zijn, kunnen ze andere kleurings- en fixeer processen ondergaan, zodat ze een deel van de oorspronkelijke kenmerken die tijdens het uitdrogingsproces zijn verdwenen, terugkrijgen.

Er zijn enkele processen waarbij de kleur verloren kan gaan en deze later wordt vervangen door kleurstof of kleurstoffen. Dankzij deze kleurstoffen, kan een scala van kleuren worden gegenereerd, zodat deze bloemen hebben de kenmerken van gedroogde bloemen en de kleur van natuurlijke bloemen. Een merkbaar verschil dat we op de markt vinden is de prijs. Droogbloemen kopen zijn goedkoper dan geconserveerde. Geconserveerde bloemen zijn bloemen die een rehydratie proces hebben ondergaan met behulp van glycerine en andere plantaardige verbindingen. Deze hebben een hogere prijs omdat het proces dat ze ondergaan duurder is. Het resultaat van rehydratatie is een bloem die haar uiterlijk en soepelheid behoudt. ze heeft een verse bloem maar kan gemakkelijker worden gebroken.

Voordelen van gedroogde bloemen

Een van de grootste voordelen van het gebruik van gedroogde bloemen voor decoratie is hun lange levensduur. Het kan worden gezegd dat het is het belangrijkste voordeel dat deze bloemen hebben, hoewel ze hebben nog wat meer. Veel bruiden kiezen gedroogde bloemen voor hun bruidsboeket. Het is een van de gemakkelijkste manieren om als aandenken te bewaren. Ze kunnen perfect bewaard blijven voor jaren en het is nauwelijks te verzorgen. Je hoeft alleen maar het stof te verwijderen dat het kan verzamelen en dat niet te veel zon krijgt. Dit wordt gedaan zodat het geen kleur verliest en in goede staat kan worden gehouden.

Een manier om te voorkomen dat gedroogde bloemen stof te verzamelen is om ze te bewaren in een glazen koepel. Op die manier kunnen we genieten van de decoratie die ze bieden zonder de essentiële kenmerken van deze bloemen te verliezen. Een ander voordeel ten opzichte van natuurlijke bloemen is dat ze een breed scala van kleuren die kunnen worden gevonden binnen dezelfde verscheidenheid van bloemen. En het is dat het kan worden onderworpen aan een kleuringsproces na het drogen waar er een oneindige reeks van kleuren. Dankzij dat, kunnen we wat fantasie en leiden tot extravagante creaties.

Hoe maak je een boeket van gedroogde bloemen voor thuis

We gaan kort toepassen hoe je een boeket van gedroogde bloemen thuis te maken. De gemakkelijke manier is aan de lucht. Je hoeft ze alleen maar aan de lucht te laten drogen en de bloemen ondersteboven op te hangen op een luchtige plaats die geen zonlicht krijgt. Het proces kan 2-3 weken duren. Het is het beste dat de bloemen elkaar niet raken, zodat de lucht beter kan circuleren. Om te voorkomen dat de natuurlijke kleur verloren gaat, mogen ze niet in de zon staan. Je kan bijvoorbeeld gefeliciteerd bloemen combineren met gedroogde bloemen en als cadeau geven aan een dierbare.

Een andere techniek is het drogen met glycerine. Met deze techniek verkrijgt men soepeler bloemen. Het is noodzakelijk een oplossing van glycerine en water te gebruiken in een verhouding van één deel glycerine voor twee delen warm water. We gebruiken een grote bak en alleen de stengels van de planten moeten in contact komen met deze oplossing. Je moet ze ongeveer 5 centimeter onderdompelen. De bloemen zullen na ongeveer 10 dagen droog zijn en er donkerder en plakkeriger uitzien.

Share:

administrator