Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail


Gmail is begonnen als een simpele webinterface voor e-mail. Het grote verschil met ander e-mail providers was de manier waarop e-mails gepresenteerd werden. Het idee van Google was dat je maar één grote mailbox nodig had waarin je met een zoekbalk de juiste mails kan vinden. Later werd dit verfijnd door de mogelijkheid om labels en tags aan je mails toe te voegen. Daarmee kan je de mails in je inbox razendsnel sorteren.

Gmail is IMAP


Eén van de meest genoemde reden om Gmail te gebruiken is het feit dat het gebaseerd is op IMAP. Dit in tegenstelling tot de ouderwetse POP3 mailboxen. Internet Message Access Protocol (IMAP) is een synchronisatie van je mails die op de server opgeslagen zijn. Dat wil zeggen dat je mailbox altijd hetzelfde is waar je deze ook opent. In je browser, op je tablet, of in een app. Dit geldt ook als je een label toevoegt aan een mail. Die zie je dan automatisch terug op al je andere devices.

Voordelen van Gmail


Er zijn verschillende redenen om over te stappen naar Gmail. Voordelen zijn onder andere dat het gratis is, dat je veel ruimte krijgt op de server van Google, en dat het spamfilter heel erg goed werkt. Zeker nu je Gmail kunt gebruiken met andere Google apps zoals Keep, Calendar en Tasks, is de populariteit enorm gegroeid.

Nieuw bij Gmail

In je inbox worden bijlages als drukknoppen weergegeven, direct onder de titel van de e-mail. Hierdoor hoef je niet de e-mail te openen, maar kan je gelijk de bijlage bekijken, downloaden of op Google Drive opslaan. Er is ook een snelmenu wat verschijnt als je met de muis stilstaat op de naam van de e-mail of een contactpersoon. Zo werk je nog efficiënter met Gmail.

Share:

administrator