Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Onze Willem-Alexander met zijn Maxima, misschien wel de knapste Koningin in de Nederlandse geschiedenis. Ook wereldwijd worden de looks van onze Koningin veelvuldig voorzien van positief commentaar. Hetzelfde geldt voor de drie prinsessen en zusjes, want ook zij mogen er zijn. Een ander veel besproken thema rondom ons Koninklijk Huis is het vermogen en salaris. Hier wordt echter dikwijls wat minder positief over gedacht en gesproken. Zo wordt het vermogen van onze Koning en Koningin op een kleine 1 miljard geschat. Daarnaast krijgen zowel Willem-Alexander als Maxima jaarlijks een grondwettelijke uitkering en onkostenvergoeding. Voor onze Koning komt dit jaarlijks neer op ongeveer een bedrag tussen de 5 en 6 miljoen euro.

Ook de kroonprinses heeft niets te klagen

Amalia, kroonprinses en de vermoedelijke troonopvolgster van haar vader, heeft op financieel gebied ook niets te klagen. Zo zal zij vanaf haar 18e verjaardag een uitkering ontvangen van een kleine anderhalf miljoen euro per jaar. Ruim €280.000 hiervan behoort tot het daadwerkelijke inkomen van Amalia. De rest van dit enorme bedrag zal onder meer worden besteed aan het personeel van de kroonprinses. Lijkt zo’n salaris jou ook wel wat? Dan moet je hard je best gaan doen om de echtgenoot van Amalia te worden. Deze zal namelijk ook een jaarlijkse uitkering ontvangen.

Fiscale vrijstellingen

De leden van het Koninklijk Huis hebben recht op een aantal fiscale vrijstellingen. Zo hoeven onder meer de Koning, de troonopvolger (in dit geval Amalia) en de Koning of Koningin die afstand van de troon heeft gedaan (Beatrix) geen loon- of inkomstenbelasting te betalen over de door het Rijk verkregen uitkeringen. Ook is er vrijstelling voor motorrijwielen en personenauto’s met een AA-kenteken. Deze speciale kentekens kunnen verstrekt worden aan het Koninklijk Huis en diens leden. Daarnaast zijn er nog een aantal verschillende vrijstellingen.

Share:

administrator