Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Het kan lastig zijn om die kale muur in de woonkamer op te vullen. Zo kun je er bijvoorbeeld een schilderij neerhangen, een foto of gewoon een leuke accessoire. Maar dit moet natuurlijk wel goed bij de woonkamer passen en bij jouzelf. Gelukkig kun je met een mooi kunstwerk vrijwel nooit de mist in gaan. Hoe je het juiste kunstwerk vindt dat past bij jouw woonkamer, zullen we je hieronder vertellen.

1. Stijl

Kunst kopen wordt een stuk eenvoudiger als je erachter bent gekomen welke stijl bij jou past. Denk eens na van welke stijl jij gelukkig wordt. Zijn dat kunstwerken met een grote geschiedenis, een kunstwerk waar je veel waarde aan hecht of ga je liever voor de moderne hedendaagse kunst? Op basis hiervan kom je al een heel eind.

2. Kleurgebruik

Daarnaast moet het kunstwerk bij de ruimte passen. Je wil immers dat het kunstwerk jouw interieur afmaakt, en daarvoor moet het goed tot zijn recht komen. Dat heeft onder andere te maken met de kleuren die terugkomen in het kunstwerk. Heb je een rustige woonkamer, met neutrale kleuren zoals taupe en wit? Dan kan een kleurrijk kunstwerk mooi staan. Wanneer je al veel kleuren gebruikt in jouw woonkamer is juist het tegenovergestelde mooi: een rustig schilderij die jouw woonkamer als een geheel doet aanvoelen.

3. Grootte

De grootte van het kunstwerk is bepalend. Wanneer je een lange muur hebt, zal een klein schilderij niet mooi staan. Het kunstwerk zal zo namelijk niet opvallen. Maar ook het tegenovergestelde zal niet goed werken: een kleine muur met daarop een enorm schilderij zal de ruimte zelfs kleiner laten lijken. Denk daarom goed na over de grootte van het kunstwerk. Je kunt er ook voor kiezen om meerdere schilderijen bij elkaar te hangen. 

4. Plek

Je hebt een mooi kunstwerk uitgezocht: check. Nu is het tijd om de plek op de muur te bepalen. Toch hoeft dit niet zo heel lastig zijn. Een kunstwerk moet namelijk op ooghoogte komen te hangen. Zo komt de kunst aan de muur beter tot zijn recht. Weet je daarna nog steeds niet op welke plek je het schilderij moet hangen? Pak dan een stuk karton die dezelfde grootte heeft als het schilderij. Plak dit stuk karton op de muur en bekijk het van een afstandje. Ben je niet tevreden over de plek? Geef het stuk karton dan een andere plek en ga zo door totdat je de perfecte plek hebt gevonden.

Share:

administrator