Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Tips om je sportroutine vast te houden

 Lockdown of geen lockdown; je kan altijd wel een excuus bedenken om niet te gaan sporten. De was moet worden opgevouwen, je bent toe aan een avond Netflix of een vriend komt onverwachts langs. De drempel om het sporten af te zeggen is erg laag en hoe vaker je het afzegt, hoe minder gebruik je maakt van je sportschool abonnement. Als er iemand sponsor is van de sport- of yogaschool, dan sta jij zeker op nummer 1! Hoe kun je ervoor zorgen dat je een sportroutine hebt die je volhoudt? Wij helpen je hier graag een handje bij! Lees snel verder.

1. Houd het laagdrempelig:

Het doel is om te gaan sporten en niet om gelijk voor 6 dagen per week in de sportschool te duiken. Om je routine vast te houden, kun je het beste zo laagdrempelig mogelijk beginnen. Stel zo laag mogelijke doelen, bijvoorbeeld: “ik ga vandaag naar een crossfit les”. In dit doel staat niet omschreven hoeveel oefening je moet doen, hoeveel calorieën je moet verbranden of hoeveel minuten je wilt bewegen. Enkel daar aanwezig zijn, is voldoende. En als je er dan toch bent, ga je toch wel wat doen.

2. Zoek een sport die je leuk vindt:

Dit klinkt misschien volkomen logisch, maar dat is het niet voor iedereen. Als je niet van sporten houdt, dan kan dit voelen als zoeken naar een speld in een hooiberg. Het is bijna onmogelijk dat je geen enkele sport een beetje leuk vindt. Om voldoende in beweging te blijven en je sportroutine vol te kunnen houden, moet je iets zoeken wat je leuk vindt. We leven tegenwoordig in een wereld waarin bijna iedereen naar de sportschool gaat omdat iedereen het doet en zodat we in beweging blijven. Maar dat is niet voor iedereen makkelijk gezegd en gedaan. Door iets te vinden wat je leuk vindt, voelt het niet als “ik moet naar de sportschool” maar als “ik ga vanavond lekker sporten”. Je denkt er niet bij na omdat je er simpelweg plezier uit haalt. Dit kan paardrijden, zwemmen, yoga, dansen, wandelen, klimmen, bootcamp, volleybal, voetbal of een andere sport zijn.

3. Probeer verschillende sporten uit:

Om te vinden wat je leuk vindt, kun je verschillende sporten uitproberen. Misschien heb je een sport die je altijd al wil uitproberen. Ga ervoor en ga erop uit! Je bent nooit te oud om nieuwe dingen te ontdekken. Als je het niet weet, kun je van alles proberen om erachter te komen welke sport bij je past. 

4. Let’s get started:

Neem een abonnement of wordt lid bij de lokale sportvereniging. Sporten kan heerlijk en gezellig zijn! Benieuwd hoe jij je sportabonnement kan financieren? Kijk dan op Anycoindirect

Share:

administrator