Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Aan de westkust van Zuid-Italië bevindt zich een pareltje: Napels. In én rondom deze stad valt genoeg te beleven. Redenen genoeg om deze stad en haar omgeving eens op te zoeken! Hieronder zetten wij de leukste dagtrips vanuit Napels voor je op een rij.

1. Vesuvius

De Vesuvius bezoeken is een must wanneer je in de buurt bent van Napels. Eigenlijk kun je er niet onderuit komen, want de Vesuvius is vanaf de meeste plekken in Napels makkelijk te zien. De vulkaan heeft heel wat schade aangericht in het jaar 79: onder andere de steden Pompeii en Herculaneum werden verwoest. Nog steeds is de vulkaan actief, want de damp en stoom kun je nog regelmatig spotten vanuit de Vesuvius. Dit onderdeel van de skyline van Napels kun je dan ook nog steeds bezoeken. Je kunt ervoor kiezen om de vulkaan te beklimmen met de benenwagen, maar een bus kan je ook brengen tot een kilometer onder de top van de Vesuvius.

2. Capri

Op een paar kilometer van Napels vind je Capri, een eilandje in de baai van Napels. Per veerboot kun je het eiland bezoeken vanaf Napels. Het eiland kent twee steden: Capri en Anacapri. Capri is een gezellig stadje met winkels, boetiekjes en restaurants. Het eiland stond al in de vroege Romeinse tijd bekend om een topplek voor uitjes. Vooral de Grotta Azzurra is een hotspot op het eiland. Hier vind je namelijk een grot waar het water enorm blauw is. Sluit jouw bezoek aan Capri af met een wandeling langs het strand. Genot gegarandeerd!

3. Pompeii en Herculaneum

Vanuit Napels ben je binnen een half uur bij Pompeii en Herculaneum. Deze twee steden zijn wereldberoemd geworden sinds de Vesuvius uitbarstte in het jaar 79. Toen werden Pompeii en Herculaneum – en meerdere stadjes – volledig bedolven onder de hete as, modder, lava en puimsteen van de vulkaan. In de achttiende en negentiende eeuw ontdekt archeologen tijdens het opgraven twee steden die nog volledig intact waren: Pompeii en Herculaneum.

Tijdens een bezoek aan Pompeii en Herculaneum ga je even helemaal terug in de Romeinse tijd. Je vindt er bouwwerken die nog goed bewaard zijn gebleven, waaronder het amfitheater en het huis van Neptunus en Amphitrite. Toch zijn Pompeii en Herculaneum niet precies hetzelfde. Pompeii is namelijk veel groter dan Herculaneum, maar Herculaneum geeft je een beter idee hoe men leefde in de Romeinse tijd. De huizen zijn hier namelijk beter intact gebleven dan in Pompeii. Dit komt omdat Herculaneum onder een laag as van 25 meter terecht kwam, terwijl Pompeii werd bedekt door giftige gassen en as. 

4. Amalfikust

Vanuit Napels kun je prima een dagje vertoeven aan een van de mooiste kustlijnen van ons werelddeel: de Amalfikust. Vooral de steden Amalfi en Positano zijn populair aan de Amalfikust, maar er is veel meer te zien dan dat. De kust bestaat namelijk uit wel dertien dorpjes die allemaal een voor een het bezoeken waard zijn. Als je vanuit Napels naar de Amalfikust rijdt zul je waarschijnlijk eerst stranden bij Sorrento. Dit dorpje is kleurrijk, een populaire badplaats en staat bekend om haar vele citroenbomen. Wanneer je door gaat rijden vind je Sant’Agata, gevolgd door Nerano, Positano, Praiano, Furore, Conca dei Marini, Amalfi met een prachtige kathedraal die deel mag uitmaken van de UNESCO-werelderfgoedlijst, Atrani, Ravello, Scala, Minori en Maiori. Een voor een zijn deze dorpjes prachtig met vaak een memorabel uitzicht over de kustlijn. De Amalfikust bezoeken is dus zeker een aanrader wanneer je in Napels verblijft.

5. Paestum

Op een kleine negentig kilometer van Napels vind je Poseidonia, of ook wel Paestum zoals het stadje in het Romeins wordt genoemd. Vooral voor geschiedenisliefhebbers is deze hotspot interessant. Hier vind je namelijk een gebied dat in de Oudheid door de Grieken is gekoloniseerd. Vandaag de dag kun je dat nog steeds zien: de stad heeft namelijk een van de best bewaarde Griekse tempels in Dorische stijl ter wereld. Ook vind je er ruïnes van een oude stad. Zo’n 2500 jaar geleden werd dit gebouwd door de Grieken. Ook een bezoekje aan het Paestum Museum is indrukwekkend. 

6. Ischia

Wil je een dagje vertoeven op het strand? Breng dan een bezoekje aan het eiland Ischia, in de baai van Napels. Ischia wordt ook wel het groene eiland genoemd, te danken aan de vele groene bomen, bloemen en planten. Ook staat Ischia bekend om de vele warmwaterbronnen: het zijn er namelijk wel meer dan driehonderd! Daarnaast heb je vanaf het eiland een bepaald punt waarop je uitzicht hebt op het Castello Aragonese, een kasteel uit de vijftiende eeuw.

Share:

administrator