Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Hoe kies ik het perfecte T-shirt? 

De lente staat weer voor de deur, de vogeltjes fluiten weer, de koude natte dagen verdwijnen steeds meer naar iets wat een ver verleden lijkt en boven alles zijn we blij want de zon schijnt steeds iets vaker en langer. Dit betekent niet alleen dat we binnenkort weer lammetjes en kalfjes kunnen aanschouwen, het betekent ook dat het binnenkort tijd is om een switch te maken in onze garderobe. We hoeven onze T-shirts niet langer te verstoppen onder onze truien maar kunnen binnenkort weer lekker in een T-shirt buiten lopen. Nu is de grote vraag natuurlijk, wat voor T-shirt ga ik voor? En hoe weet ik welk T-shirt bij mij past? In deze blog lichten we het een en ander toe zodat jouw keuze een stuk makkelijker wordt. 

Verschillende materialen

First things first, laten we eerst nadenken over de materialen waar T-shirts uit kunnen bestaan. De ene stof is namelijk, vooral met warm weer, een stuk fijner om te dragen dan de ander. Een fijne stof voor een T-shirt is toch met vlag en wimpel katoen. Katoen is sterk, zacht en ademt goed waardoor je geen last krijgt van een ongewenste zweetlucht. Vooral wanneer de temperatuur stijgt is een T-shirt van katoen of een katoenblend een goede keuze. Andere materialen die geschikt zijn voor T-shirts zijn viscose, Lyocell, Modal of Cupro. Deze stoffen zijn half-syntethisch en zijn dus op een chemische manier bewerkt maar de producten die hiervoor zijn gebruikt waren in eerste instantie wel natuurlijk. Helemaal synthetische stoffen zijn absoluut niet aan te raden voor een T-shirt. Deze materialen ademen niet of nauwelijks en voelen vaak niet fijn. 

De juiste pasvorm

Het kiezen van een T-shirt lijkt zoiets simpels, toch is het voor een goedverzorgde uitstraling wel degelijk van belang dat je stilstaat bij de pasvorm. Wanneer je een T-shirt kiest hou dan rekening met de bouw van je lichaam. Ben je slank en/of gespierd? Ga dan voor een T-shirt met een strakke pasvorm of kies een wijder T-shirt zonder té veel stof. Let wel op dat het T-shirt niet té strak is! Ondanks dat je misschien mooi gespierd bent komt een te strak T-shirt je uitstraling niet ten goede. Ben je wat voller gebouwd? Ga dan voor een T-shirt met een wat ruimere fit en wat meer stof. Zo weet je zeker dat het T-shirt niet strak zit en leg je de accenten wat minder op je bouw. Een goede uitgangsregel is om te gaan voor een T-shirt die je lichaam volgt. Zo weet je zeker dat je een T-shirt hebt die goed én lekker zit. 

Welke lengte kies ik? 

Wanneer je gaat voor een casual look met je T-shirt kun je de T-shirt het beste uit je broek dragen. Het is daarbij mooi als je T-shirt over je tailleband valt, maar niet té lang is. Hou het midden van je rits aan als een mooie indicator voor de perfecte lengte. Wanneer je een T-shirt in je broek wil dragen, bijvoorbeeld voor een formele gelegenheid, ga dan voor een wat langer T-shirt. Zo kun je hem goed in je broek stoppen komt hij niet halverwege de dag ineens weer uit je broek kruipen. Té lange T-shirts zijn niet aan te raden omdat het T-shirt dan gaat plooien. 

Share:

administrator