Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

O, nee. Daar sta je dan. Jij bent buiten terwijl de sleutel nog aan de binnenkant van de deur zit. Als er verder niemand thuis is, heb je een probleem. Gelukkig, zijn er nog genoeg oplossingen die ervoor zorgen dat jij snel weer binnen staat!

1.  Is er ergens een raam of deur open?

De voordeur is dichtgevallen, maar wellicht staat de achterdeur nog wel open. Of is deze in ieder geval niet op slot. Ga daarom direct kijken of dit het geval is. Zit deze op slot? Kijk dan goed om je heen of er ergens op de begane grond een raam open staat. Hier zou je door naar binnen kunnen klimmen.

2.  Aan de stok

Een tweede stap is om te proberen of je je eigen deur open kunt maken via de brievenbus. Ga hiervoor op zoek naar een lange stok. Steek deze door de brievenbus en probeer daarmee druk te zetten op je deurklink. Het is een nauwkeurig werkje en het kost wat inspanning, geef dus niet direct op. Blijf proberen totdat je genoeg druk kunt zetten op de deurklink om deze te openen.

3.  De sleutel ophalen bij de buren

Een goede buur is beter dan een verre vriend en dat geldt zeker in dit soort situaties. Je hoeft de deur niet plat te lopen bij je buren, maar het kan wel handig zijn om daar een reservesleutel neer te leggen in geval van nood.

Heb je dit al gedaan? Haal deze dan snel op en je bent direct weer binnen.

4.  Zelf proberen te “flipperen”

Deze methode gebruikt een stukje plastic (bijvoorbeeld een oud pasje in je portemonnee) om tussen de deur en de deurpost te bewegen. Je probeert zo het slot in te drukken. Als je tegelijkertijd zachtjes tegen de deur aanduwt, kan deze opengaan. Let op: dit werkt alleen als je de deur niet op slot hebt gedraaid van binnen.

5.  Hulp van een slotenmaker inschakelen

Lukken bovenstaande methodes allemaal niet? Dan is het tijd om een slotenmaker in te schakelen. Hiervoor kun je verzamel platform www.slotenprobleemkwijt.nl inschakelen. Zij hebben een overzicht van alle slotenmakers in Nederland. Je kunt op www.slotenprobleemkwijt.nl dag en nacht terecht om een slotenmaker te vinden. De slotenmaker heeft gereedschap bij zich om jouw deur direct open te maken. Zo sta jij razendsnel weer binnen in je eigen huis mét de sleutel die nog in het slot zat. 

Share:

administrator