Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Ook dit jaar ontstaan er weer genoeg trends voor je interieur. Maar er is zoveel keus en wat is nu trending? Moet je kiezen voor een lichte bank of juist weer een donkere? En welke kleuren zijn nu populair? Lees hieronder een paar trends die op dit moment populair zijn voor je interieur!

1. Felle kleuren

Hoe feller de kleur, hoe beter! Op dit moment zijn de kleurrijke kleuren erg populair en krijgt niemand er genoeg van. Denk aan een oranje muur of juist een perzik kleurtje. Niet alleen op de muren zijn deze kleuren populair, maar ook in de meubels, bijvoorbeeld een blauwe bank of juist een paarse eetkamerstoel. Heb je toch liever een rustige kleur voor je bank, maar wil je wel de felle kleuren terug laten komen? Ga dan voor kleurrijke decor-items zoals een sierkussen met een drukkere print, gekleurde verlichting of zet een mooie vrolijke bos bloemen op tafel. Op die manier heb je toch nog de vrolijke kleuren in je woonkamer.

2. Jaren 70

Niet alleen de muziek van de jaren 70 komt terug, maar ook de interieurstijl komt langzamerhand weer terug. Zo worden de kleuren bruin, groen en oranje ook weer steeds populairder en de geometrische vormen en patronen komen ook steeds meer terug in het interieur. Daarnaast zijn kamerplanten erg populair op het moment en komen die steeds meer terug, denk bijvoorbeeld aan een pannenkoekenplant of juist een monstera zorgen voor een vintage look. Ook het decor kun je helemaal inrichten op de 70’s-stijl zoals verschillende items van kurk, zitzakken, tegeltjes of ronde vormen voor bijvoorbeeld bijzettafels.

3. Grote meubels 

Denk met je meubels groot, groter en grootst. Dat is wat verschillende interieurdesigners meegeven als tip voor de laatste trends. Denk bijvoorbeeld aan een lekker grote bank of juist een wat grotere loungestoel om heerlijk in achterover te leunen, maar ook een poefje mag wel een maatje groter worden. Niet alleen comfortmeubels mogen groter, ook de salontafels mogen groot in de woonkamer staan. Het staat niet alleen mooi, maar is ook nog eens superpraktisch. Zo heb je heel veel ruimte voor bijvoorbeeld een lekker borrelplankje en hoef je het niet meer te spreiden over meerdere tafels.

4. Donker hout

De eerste trend ging juist over heel veel kleuren, maar ben je nou niet zo van de felle kleuren en wil je toch de laatste trends volgen? Dan is het misschien wat om donker hout toe te passen in je huis. Denk bijvoorbeeld aan een donker salontafeltje, wandplanken of fotolijstjes met een donkere lijst. Door dit toe te passen geef je een luxer gevoel aan je woning. Je kan deze kleuren ook combineren met een beton item of met juist met marmer, zodat je wat afwisseling hebt in je woning. 

5. Curved lines

In plaats van een rechte salontafel kun je eens plek gaan maken voor juist een ronde of een ovale tafel. Ook kun je denken aan een tafelblad met allerlei soorten kronkels en bewegingen die ook doorgaan in de tafelpoot. Niet alleen de tafels zijn niet meer recht, maar ook de banken krijgen steeds meer beweging erin. Je kan deze trend ook toepassen op de muur door bijvoorbeeld kronkelig behang er op te doen of verschillende soorten verf op de muur in een patroon. 

Share:

editor