Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Is de zoektocht geslaagd en heb je een nieuwe woning gekocht? Gefeliciteerd! Nu mag het geregel beginnen. Heb je ook al gedacht aan jouw internetabonnement? Je wil natuurlijk na de verhuizing naar jouw nieuwe stulpje meteen kunnen genieten van internet. Waar je aan moet denken omtrent je internetabonnement, vertellen we je hieronder.

1. Check de internetaansluiting

Voordat je je gaat verdiepen in het goedkoopste of beste internetabonnement, is het belangrijk om de internetaansluiting te controleren. Het kan zijn dat jouw nieuwe woning beschikbaar is voor glasvezel, maar dat is natuurlijk niet vanzelfsprekend. Jouw nieuwe woning kan namelijk ook nog voorzien zijn van de kabel of DSL. Je kunt navragen bij de makelaar welke internetaansluiting jouw woning heeft, maar je kunt dit vaak ook terugvinden op internet.

2. Oud pakket meenemen of nieuw pakket afsluiten

Heb je de internetaansluiting gecheckt, en is deze toevallig hetzelfde als bij jouw huidige woning? Dan kun je ervoor kiezen om jouw internetpakket mee te nemen naar jouw nieuwe woning. Dat betekent dat je je niet hoeft te verdiepen in een andere provider en dus niet hoeft over te stappen. Dat scheelt je een hoop gedoe. Wel is het belangrijk om jouw adreswijziging door te geven aan de provider: doe dit op tijd, want dit verschilt per provider. Soms krijg je zelfs een nieuw contract. Is de aansluiting niet hetzelfde, of wil je liever toch overstappen? Dan moet je een nieuw internetabonnement afsluiten.

3. Internetabonnementen met elkaar vergelijken

Als je een nieuw abonnement wil afsluiten, is het belangrijk om internetabonnementen met elkaar te vergelijken. Het aanbod is namelijk groot wat betreft internet voor thuis: veel providers bieden abonnementen aan. Je kunt voor het vergelijken een vergelijkingssite gebruiken. Deze site geeft een overzicht met welke abonnementen beschikbaar zijn, inclusief de prijs en snelheid. Ook kun je kiezen uit alles in 1 abonnementen.

4. Denk aan de snelheid

Over snelheid gesproken: het is belangrijk om hier tijdens het vergelijken op te letten. De snelheid van het internet wordt weergegeven aan de hand van het aantal Mbit/s. Hoe hoger dit aantal, hoe sneller het internet zal zijn. Vaak geldt natuurlijk ook hoe hoger, hoe duurder het abonnement zal zijn. Of je dit aantal daadwerkelijk nodig zal hebben, is afhankelijk van jouw voorkeuren. In een groot huishouden waarbij veel gebruik wordt gemaakt van het internet is een hoog aantal Mbit/s wel nodig, zoals 100 Mbit/s. Als je in je eentje of met z’n tweeën gaat verhuizen, heb je vaak wel voldoende aan minder dan 100 Mbit/s.

Share:

administrator