Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Een auto ongeluk, aanrijding, hondenbeet of een ongeluk op het werk. Letsel kan een grote inbreuk op je gezondheid zijn, maar ook op je financiën. Want als gevolg van een ongeluk kun je weinig tot niks en hierdoor wordt ook jouw financiële positie aangetast.

Op deze pagina lees je wat letsel doet met jouw gezondheid, maar ook met de financiën. Daarnaast leest je wat je hieraan kan doen en welke rol een letselschade advocaat hierin kan betekenen, zoals een letselschade advocaat in Alkmaar of een letselschade advocaat in Hoorn.

Inbreuk letsel op je gezondheid 

Letsel kan enorme gevolgen voor je gezondheid hebben. Als je bijvoorbeeld als fietser aangereden wordt, dan kun flink letsel oplopen. Denk aan een breuk, hersenletsel of whiplash klachten. Je kunt dan lang uitgeschakeld zijn.

Je gezondheid kan dus flink aangetast worden door een ongeluk. Is de aanrijding te wijten aan de fout van een ander of heb je een schade inzittendenverzekering, dan kun je jouw letselschade op de aansprakelijke partij verhalen. In de regels is deze persoon verzekerd. Zo geldt er bijvoorbeeld een verplichte verzekering voor alle motorvoertuigen in Nederland. Daarnaast worden met name fietsers en voetgangers bijzonder beschermd bij letselschade en wordt altijd de letselschade als gevolg van het ongeluk vergoed.

Ben je aangereden en is een ander aansprakelijk, dan dient deze persoon of beter, diens aansprakelijkheidsverzekering, er alles aan te doen dat uw schade gecompenseerd wordt. Wat de schade op uw gezondheid betekent, dient de verzekeraar alle behandelingen te betalen. Denk hierbij aan kosten van een fysiotherapeut bij whiplash symptomen of de kosten van een psycholoog bij angstklachten als gevolg van een verkeersongeluk.

Na een ongeluk moet er dus alles aan uw revalidatie gedaan worden. Gezondheid is immers het allerbelangrijkste.

Financiële gevolgen van letsel door een ongeluk

Een aanrijding, bedrijfsongeval, val over een losliggende stoeptegen of een hondenbeet heeft ook financiële gevolgen. Ook deze dienen bij schuld van een ander gecompenseerd te worden door de verzekeraar van de tegenpartij.

Schade als gevolg van een ongeluk wordt letselschade genoemd. Letselschade bestaat uit materiële schade en immateriële schade. Immateriële schade staat beter bekend onder de naam smartengeld

Materiële schadebedragen zijn alle schadeposten welke op geld te waarderen zijn. Hierbij kan ten eerste gedacht worden aan inkomensschade. Dit brengt direct financiële gevolgen met zich mee. Bijvoorbeeld als u gedeeltelijk of geheel arbeidsongeschikt bent. Loon wordt immers vaak niet volledig doorbetaald en al helemaal niet als u zelfstandig ondernemer bent.

Andere schadeposten die onder letselschade vallen zijn medische kosten, reiskosten, kosten van mantelzorg en kosten voor huishoudelijke hulp.

Smartengeld is een vergoeding voor alle gevolgen van een ongeval welke niet op geld te waarderen zijn. Denkt u hierbij aan pijnklachten zoals nekklachten na een achterop aanrijding, verkeersangst of angst voor honden na een hondenbeet. Zijn er verwondingen of klachten, dan is er recht op een letselschadevergoeding.

Een ongeluk heeft dus zowel gevolgen voor uw gezondheid als voor uw financiële situatie. Het is goed hierbij stil te staan. Een tip is om in ieder geval een schade inzittende verzekering of een schade opzittende verzekering af te sluiten. De premie is laag en het vergoed de letselschade, ongeacht de toedracht van het ongeluk.

Share:

administrator