Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Relatiegeschenken

Relatiegeschenken; wat is het? En wat kun je ermee bereiken? In deze blog geven wij je meer informatie wat er schuilt achter relatiegeschenken. We duiken terug naar de tijd waar de eerste relatieschenken geschonken werden en laten je zien hoe dit nu in zijn werk gaat.

Wat zijn relatiegeschenken?

Relatiegeschenken zijn in het kort artikelen die worden geschonken aan relaties van een bedrijf. Heb je bijvoorbeeld een eigen bedrijf, dan zijn relatiegeschenken hartstikke leuk om weg te geven. Vaak geef je het dan weg aan leveranciers, personeelsleden of bestaande klanten. Met het uitdelen van relatiegeschenken zorg je ervoor dat jouw zakelijke relatie, klant, partner of leverancier, versterkt wordt.

De geschiedenis van relatiegeschenken

Relatiegeschenken zijn niet iets wat we nog maar net kennen. Relatiegeschenken bestaan al honderden jaren. De eerste persoon die met het idee kwam om promotiemateriaal te laten maken was de Amerikaan Jasper Meeks uit Ohio. Hij runde in de 19de eeuw zijn eigen drukkerij en overtuigde de plaatselijke schoenenwinkel om het logo van hun winkel te laten drukken op tasjes die klanten mee kregen. Dit werd het allereerste bedrukte relatiegeschenk ooit. Maar dit was niet het allereerste relatiegeschenk. In de prehistorische tijd werden er ook al relatiegeschenken gegeven. Ditmaal niet gedrukt, maar dit waren cadeaus. Dit deden ze om zo bij elkaar in de smaak te vallen. Het eerste commerciële relatiegeschenk werd ingezet bij de inwijding van George Washington in 1789. Toen werden er namelijk campagnebuttons verspreid. Later in de 19de eeuw kwamen werden er steeds meer dingen geschonken, zoals kalenders en linialen.

De relatiegeschenken van nu

Tegenwoordig zijn relatiegeschenken heel normaal in het (bedrijfs)leven. Ieder bedrijf gebruikt ze en geeft het weg aan hun klanten, leveranciers of personeelsleden. Ieder jaar vind je daarom steeds nieuwere relatiegeschenken op de markt. Waar vroeger kalenders en mokken populair waren zijn dat tegenwoordig eerder powerbanks en usb sticks.

Soorten relatiegeschenken

Je hebt tegenwoordig wel meer dan 25.000 verschillende producten die je online kunt vinden als het gaat om relatiegeschenken. BudgetGift.nl is een webshop die zich al 20 jaar op de markt van relatiegeschenken bevindt en hier dus veel ervaring in heeft. Op hun webshop hebben ze een ruim assortiment aan duizenden verschillende geschenken. Denk aan bedrukte ballonnen of thermobekers, maar ook sleutelhanger en kaartspellen. Ieder product op hun website is naar jouw wensen te bedrukken voor jouw bedrijf. Neem gerust een kijkje op hun website of bel 0570-544470.

Share:

administrator