Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Thuiswerken wordt een steeds bekender begrip. Bijna iedereen die normaal gesproken op kantoor zat, werkt nu vanuit huis. Af en toe aan de eettafel, soms een uurtje op de bank. Maar nu het thuiswerken nog veel langer zal duren of zelfs blijvend is, hebben we een goede thuiswerkplek nodig. Er zijn een aantal dingen waar je op moet letten bij de inrichting van een thuiswerkplek.

Voldoende daglicht

De hele dag hebben we energie en concentratie nodig om effectief te kunnen werken. Om dit de hele dag vast te houden, is er daglicht nodig. Daglicht geeft ons veel energie en houdt ons scherp gedurende dag. Om voldoende daglicht binnen te krijgen, is goede raamdecoratie nodig. Een goede optie zijn shutters of horizontale jaloezieën. Deze laten allebei veel licht binnen, maar zorgen ook voor de nodige privacy. Zo kunnen voorbijgangers een stuk moeilijker naar binnen kijken, terwijl jij wel naar buiten kunt kijken. Ideaal! Een andere goede optie is een plissé gordijn. Deze monteer je alleen aan de zijkanten, waardoor deze gemakkelijk met een top down bottom up systeem van boven naar beneden te verschuiven zijn. Zo kun je bijvoorbeeld alleen de onderkant dichtdoen. Dan komt er bovenlangs veel daglicht naar binnen, maar kan niet iedereen jou aan het werk zien.

Goede zithouding

Hoeveel uur je ook aan het werk bent, de zithouding is belangrijk. Een verkeerde zithouding kan resulteren in nek- en rugklachten. Om dit te voorkomen schaf je een goede bureaustoel aan. Deze kun je vaak verstellen en zo op de juiste hoogte zetten. Ook een sta-bureau kan helpen. Af en toe staand werken is erg goed voor je!

Afleiding voorkomen

Rommel leidt af, dus zorg dat het opgeruimd is. Leg op je bureau alleen dingen die je nodig hebt voor werk. Zorg dus voor voldoende opbergruimte. Denk aan een kastje of opbergdozen. Kies ook voor een neutrale muziek op de achtergrond. Misschien is dat jouw eigen muziek, maar ook een radio kan prettig zijn. Doordat dit niet jouw eigen muziekkeuze is, kan het minder afleidend zijn.

Energie houden

Dagen achter elkaar binnen zitten kan ervoor zorgen dat je energieniveau flink daalt. Maar die energie hebben we wel nodig om zo effectief mogelijk te kunnen blijven werken. Om de energie erin te houden, zijn er een aantal dingen die je kunt doen. Ga bijvoorbeeld elke dag een klein rondje lopen. Bijvoorbeeld na je lunch. Doe af en toe een raam open voor wat frisse lucht en zet een klein luchtzuiverend plantje op je bureau.

Share:

administrator