Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Ook al zijn jouw meubels nieuw of oud, het onderhoud van jouw meubels is van groot belang. Je wilt er immers zo lang mogelijk van genieten. Hiervoor moet jij jouw meubels veel aandacht geven, of het nu om houten, lederen of stoffen meubels gaat. Hieronder lees jij een aantal tips hoe jij het beste jouw meubels kunt onderhouden.

1 Houten meubels onderhouden

Ieder meubel heeft zijn eigen afwerking, zo ook houten meubels. Er bestaan namelijk talloze meubels gemaakt van mangohout, teakhout, acaciahout, eikenhout en grenenhout.

  • Een voordeel van meubels gemaakt van mangohout is dat deze weinig onderhoud nodig hebben. Eens per jaar kun je deze licht insmeren met meubelolie. Een meubel van mangohout kun je eenvoudig schoonmaken met een droge doek.
  • Teakhout is eenvoudig qua onderhoud. Wel wordt het aangeraden om het meubel van teakhout in te smeren met meubelolie. Om het ‘werken van het hout’ tegen te gaan, moet je een hoge luchtvochtigheid van ongeveer 60 procent hanteren.
  • Meubels van acaciahout kun je het beste schoonmaken met een lichtvochtig doekje. Wel vergt het onderhouden van meubels van acaciahout wat tijd: het wordt aangeraden om vier tot zes keer per jaar deze meubels te behandelen met een speciale olie.
  • Gebruik bij meubels van eikenhout nooit zeep of andere schoonmaakmiddelen. Je kunt eikenhout simpelweg schoonmaken met een droge of natte doek.
  • Ook voor meubels gemaakt van grenenhout geldt dat je deze het beste kunt insmeren met meubelolie. Een vochtige microvezeldoek is prima om mee schoon te maken.

2 Stoffen meubels onderhouden

Behandel vrijwel alle stoffen meubels met een impregneermiddel. Zo’n middel beschermt jouw meubels tegen scheuren, vlekken en het houdt de stof mooi. Bij meubels gemaakt van velours hanteer je andere onderhoudsmethoden: bij velours behandel je het meubel niet, maar maak je wekelijks het meubel schoon met een absorberende doek en haal je het stof weg met de stofzuiger. Wanneer je zuinig bent op jouw meubels kun je er ook voor kiezen om een verzekering af te sluiten bij Geennee, in welke situatie dan ook.

3 Lederen meubels onderhouden

Lederen meubels zijn een stuk anders wat betreft het onderhouden van stoffen meubels. Vintage leder en PU-leder kun je het beste schoonmaken met een vochtige doek, terwijl je eco-leder gerust kunt schoonmaken met een sopje. Bij eco-leder moet je wel opletten dat je niet te hard gaat boenen: dit kan kale vlekken veroorzaken.

4 Een ongeluk zit in een klein hoekje

Een koffievlek in de bank, je morst met de rode wijn of de spaghetti komt op jouw eetkamerstoel terecht: al deze ongelukjes kunnen vervelende vlekken veroorzaken in jouw meubels. Het is hierbij belangrijk dat je snel de vlekken probeert te verwijderen, zodat de vlek geen kans maakt om in te trekken. Gebruik het liefst een velletje keukenrol met een speciale meubelreiniger. Wanneer een vriend of vriendin schade heeft gemaakt aan jouw geliefde bank, hoef je niet bang te zijn: aan de hand van een aansprakelijkheidsverzekering kan dit opgelost worden. Via Alpina kun jouw vriend eenvoudig een verzekering afsluiten.

Share:

administrator