Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Het wordt steeds populairder om tweedehands kleding te kopen. Zo bestaan er verschillende kledingapps waar je tweedehands kleding kunt kopen of ruilen. Ook worden vintagewinkeltjes steeds populairder waar je kunt slagen voor tweedehands kleding. Bovendien is het weleens goed om zo nu en dan af te wisselen tussen nieuwe en tweedehands kleding. De voordelen ervan lees je hieronder.

1. Beter voor het milieu

‘Fast fashion’ is een begrip van de laatste tijd. Dat houdt in dat er een enorme massa aan kleding wordt gemaakt voor zo weinig mogelijk geld. Dit is natuurlijk fijn voor jouw portemonnee, maar voor het milieu is dit niet zo’n pretje. Er is voor de productie van fast fashion namelijk enorm veel energie nodig, evenals fossiele brandstoffen en duizenden liters met water. Vervolgens moeten deze kledingstukken vervoerd worden met de boot of het vliegtuig. Wanneer je kiest voor tweedehands kleding draag je dus bij aan een betere wereld: hoe vaker een kledingstuk wordt gedragen, hoe minder vaak je nieuwe kleding gaat kopen en dus hoeven er minder kledingstukken gemaakt te worden.

2. Besparen

Een nieuwe jeans kost al gauw zestig euro. Wanneer je in een tweedehands kledingwinkel loopt hoef je voor een jeans meestal niet datzelfde bedrag neer te leggen. Vaak kun je zelfs meerdere items scoren voor datzelfde bedrag. Je kunt dus een boel geld besparen als je zo nu en dan kiest voor tweedehands kleding. Dat is niet alleen prettig voor jouw portemonnee, maar ook voor jouzelf. Natuurlijk is het normaal dat je daarnaast zo nu en dan nog een nieuw item scoort. Om voort te borduren op het besparen kun je ook een kijkje nemen tussen de sale, zoals de Isabel Marant sale. Dit scheelt meestal ook al gauw tientallen euro’s. 

3. Afwisseling

De items die je tegenkomt in een kledingwinkel zijn gebaseerd op de trends. Zo zijn bijvoorbeeld vandaag de dag de designer t-shirts helemaal in. Wanneer je in een tweedehands kledingwinkel of een vintagewinkel rondloopt vind je de meest unieke items die je niet gauw zult tegenkomen in een ‘gewone’ kledingwinkel. Vaak moet je hiervoor wel goed speuren om de leukste pareltjes tegen te komen. Natuurlijk is het ook weleens goed om af te wisselen tussen nieuw en tweedehands. Het is namelijk niet altijd mogelijk om een tweedehands outfit te scoren, als bijvoorbeeld het aanbod beperkt is of als jouw stijl er niet tussenhangt. Ook zul je niet gauw ondergoed tweedehands kopen en misschien wil jij ook graag schoenen kopen die nog niet zijn gedragen. Het is daarom prima om eens een nieuw item te kopen zoals exclusieve sneakers die je dan weer combineert met een vintage jeans.

Share:

administrator