Contact

Zwolle, Nederland

Wij zijn altijd bereikbaar per mail

Als Australische broker zegt IC Markets je wellicht minder dan andere Europese brokers. Hoewel deze broker hier niet zo bekend is, is het zeker een noemenswaardige speler. In Australië heeft IC Markets namelijk al vele klanten voor zich weten te winnen. IC Markets kan ook een CFD-broker genoemd worden, omdat het aanbod bestaat uit CFD’s. Deze financiële producten worden steeds populairder onder beleggers, maar brengen ook zeker risico met zich mee. Dat is een van de redenen waarom mensen twijfelen om te gaan handelen bij IC Markets. Hieronder proberen wij je te helpen om deze twijfel te minderen.

Grote speler

Zoals net al werd benoemd, is IC Markets een CFD-broker. Deze broker heeft een hoofdkantoor in Sydney en is hier (in Australië) dan ook opgericht in 2007. IC Markets is hier dan ook een van de grootste execution-only brokers. Bij deze broker kun je actief handelen in CFD’s die je kunt gebruiken als overkoepelend contract om te handelen in buitenlandse aandelen. Ook kun je door middel van CFD’s handelen in onder andere obligaties, grondstoffen, crypto en forex. Het aanbod is dus vrij breed.

Handelen in CFD’s

Je kunt dus via IC Markets handelen met CFD’s. CFD is een afkorting voor ‘contract for difference’ en is eigenlijk een contract tussen twee partijen waarbij een hefboomeffect wordt gecreëerd. Hierbij verdien of betaal je het verschil tussen de kosten van de aankoop en de verkoop. Hierbij bestaat de kans dat jij geld moet terugbetalen aan de verkoper. Veel beleggers vinden dat ze hiermee een te groot risico lopen en kiezen daarom liever niet voor het handelen in CFD’s. Daarentegen kan natuurlijk ook het tegenovergestelde gebeuren: je kunt met een klein bedrag handelen met een positie die bijvoorbeeld 30 keer zo groot is. Hierdoor kan een prijsverandering van €10 dus leiden tot een winst van €300, maar anderzijds dus ook een verlies. Het is dus de keuze aan jou om te traden in CFD’s, zo lang je maar bekend bent met de risico’s die eraan kleven.

School jezelf bij

Het is belangrijk om kennis op te doen voordat je aan de slag gaat met beleggen, laat staan beleggen in CFD’s. Hiermee zorg je ervoor dat jij op een veilige manier aan de slag gaat. Allereerst kun je bij IC Markets jouw kennis bijspijkeren als het gaat om het handelen in CFD’s. Via de broker kun je namelijk terecht bij verschillende bronnen, documenten en artikelen over onder andere de voordelen van CFD’s. Ook kun je hier tutorials vinden over de platformen waarmee IC Markets werkt: MetaTrader en het cTrader-platform. Daarnaast vindt je verschillende blogs waar je ook genoeg informatie uit kunt halen. Last but not least kun je een demoaccount aanmaken om kennis op te doen over het platform voordat je daadwerkelijk aan de slag gaat. Je kunt dus op een eenvoudige manier erachter komen of IC Markets veilig is, zonder dat je daarvoor met echt geld hoeft te traden en dus je eigen geld riskeert.

Veiligheid en betrouwbaarheid

Allereerst kun je de IC Markets review checken: hier staan alle plus- en minpunten van de broker voor je op een rij. Ook kun je hier lezen dat IC Markets al genoeg ervaring heeft opgedaan als broker zijnde, aangezien ze al bestaan sinds 2007. Daarnaast is het uitgegroeid tot een enorme partij met veel gebruikers. Met andere woorden is IC Markets een gevestigde broker en een goede keuze binnen de beleggingswereld. Wel is het belangrijk om te benoemen dat je niet onder Europees toezicht staat. Hoewel IC Markets ook onder toezicht staat van de CySEC in Cyprus, val je als klant uit Nederland onder toezicht van de FSA uit Seychellen. Dit heeft bijvoorbeeld invloed op de maximale hefboom die je kunt gebruiken. In Europa zit er een ‘cap’ op de hefboom (1:30) die je als klant onder de FSA niet zal tegenkomen. Hier kun je als klant beleggen met een hefboom tot 1:500.

Verschillende platformen

Bij IC Markets kun je gebruik maken van het MetaTrader en cTrader platform. Dit zijn softwares die je kunt gebruiken voor het handelen. Dankzij deze platformen wordt het voor jou als belegger een stuk makkelijker gemaakt. Je kunt namelijk grafieken bekijken en als belegger verschillende analyses verwezenlijken. Hier speelt ook veiligheid een rol: je maakt dankzij deze platformen betere en weloverwogen keuzes. Ook heb je meer risicocontrole over het handelen en kun je zowel de cTrader als de MetaTrader downloaden als app. Hiermee wordt het handelen nóg gemakkelijker en veiliger gemaakt.

Share:

administrator